Loop mee met de Speedmars van Korps Mariniers met “Hoe stoer, Zeeuwen met mariniers over het marathonparcours”

Zestien korpsleden speedmarsen twee dagen voor kerstmis van Rotterdam via Zeeland naar het Glazen Huis van Serious Request in Heerlen.  Zij halen hiermee geld op voor SR. Woensdag 23 december komen ze in alle vroegte aan in Domburg, bij het Glazen Huis van SR Domburg.  Geïnteresseerden kunnen meelopen met de Mariniers over 11 zware kilometers, vanaf Domburg, naar de finish van de Kustmarathon Zeeland (Langstraat in Zoutelande). De groep loopt zo’n 10 km p/u.

Kustmarathon en SR Domburg

Kustmarathon Zeeland verbindt zich graag met de Mariniers en het goede doel. In samenwerking met SR Domburg, de Mariniers en Provincie Zeeland wordt er een loop georganiseerd: “Hoe stoer, Zeeuwen met mariniers over het marathonparcours”. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel Serious Request!

Korps Mariniers

In het jubileumjaar van het korps leggen ze 350 kilometer af in hoog looptempo om geld op te halen voor de jaarlijkse 3FM-actie voor het Rode Kruis, dit jaar voor kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Zij lopen langs het glazen huis in Domburg en beginnen daar aan het zwaarste deel van de 350 kilometer, namelijk het laatste stuk van de Kustmarathon Zeelandroute! De mariniers hebben de taak om door te lopen en vervolgen na Zoutelande hun weg richting Heerlen via Vlissingen. In Vlissingen komt er nog een moment bij het standbeeld Michiel de Ruyter.

Start

De loop start om +/- 07.00 uur in Domburg, vanaf het Glazen Huis aan de Singel in Domburg.

Inschrijfkosten

€ 5,- die direct in het Glazen Huis afgegeven kan worden. Met hoofdlampje zijn de kosten € 10,-.

Doe mee en begeleid de mariniers in hun “monsterloop” van 350 kilometer!